Bengt Alvång

Mitt namn är Bengt Alvång och det är jag som är ägare och VD för HAGA Rekrytering. Jag har varit rekryteringskonsult i mer än 30 år, och i den rollen har jag hjälpt företag att välja medarbetare till olika nyckelpositioner. För ca femton år sedan började jag även jobba som jobbcoach åt arbetssökande. I denna roll bidrog jag med min kunskap kring att skriva ansökningar och olika vägar till att finna rätt arbete. Till en början gjordes detta i mitt företag FOKUS Rekrytering, men 2012 startade jag ett separat företag, HAGA Rekrytering AB, som idag håller på med Stöd och Matchning åt arbetssökande. Vi har ca 10 anställda i Göteborg, Malmö och Kristianstad. Vi har en slags ”slogan” som är samma som jag har som rekryteringskonsult; ”På samma sida – Mot samma mål”. Det är effektivare, roligare och mer humant, att man liksom sitter på samma sida och tittar på ett gemensamt mål eller situation, och ser hur man skall uppnå eller lösa det, än att man sitter mitt emot varandra och försöker imponera på eller styra den andre för att enbart nå sitt eget mål. Det är tillämpbart för ledare, för rekryterare, för arbetssökare, för föräldrar och för säljare. Alla skall vinna.

Vi har fasta avtal med Arbetsförmedlingen som styr hur vi skall sköta jobbet, men utöver det så föredrar jag att låta företaget anpassa sig efter hur de anställda vill göra jobbet, hellre än att alla anställda skall göra likadant som alla andra efter någon sorts ”mall”. På samma sätt vill vi att du som arbetssökande skall uppleva att vi anpassar vår hjälp efter DINA behov och inte tvärtom. Vi kör inget ”löpande band”.

Utöver att driva företag skriver jag musik och böcker. Jag håller även på med skådespeleri på amatörnivå. Fotografering är ett annat intresse. Den viktigaste boken, som var tuffast att skriva, är ”Överlevarna på riktigt”, där jag intervjuade överlevare från koncentrationsläger under Andra Världskriget och från tsunamin i Thailand. Jag ville veta hur de kunde gå vidare efter att ha drabbats av sådan oerhörd händelse och där de förlorat familjemedlemmar. Sammanfattningsvis kan jag berätta att den gemensamma nämnaren var att de valde att öppna sig för livet, hissa seglen, ta emot det goda i livet.

Mitt valspråk är; ”Med huvudet bland molnen, men fötterna på jorden.”

Bengt Alvång