Rusta och matcha Helsingborg

Kontakta oss

Hör av dig till oss

Genom att delta i Rusta och Matcha Helsingborg via HAGA Rekrytering får du en personlig handledare som är med dig hela vägen till målet – att du ska få ett jobb! Observera att det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du har rätt till tjänsten Rusta och Matcha. Välkommen att kontakta oss!

Uppge KA-nummer 10072334 för din handläggare på Arbetsförmedlingen samt adressen nedan.

Bredgatan 11
252 25 Helsingborg

Daniel 076-021 22 04 
Zaher 070-235 88 14 

10072334

Vanliga frågor & svar

Rusta och Matcha i Helsingborg är ett individuellt extra stöd till dig som söker arbete eller vill börja studera. 

För att kunna delta i Rusta och Matcha i Helsingborg behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen och få godkänt av din handläggare att delta i programmet. 

Faktorer som kan avgöra om du har rätt till insatsen eller inte, är till exempel om du står långt ifrån arbetsmarknaden och har varit arbetslös under en längre tid, om du är lågutbildad med sämre chanser att kunna få ett jobb, om du har en funktionsnedsättning, om du är ny i Sverige och har bristfälliga kunskaper i det svenska språket och/eller du är äldre än 55 år. Det är alltid din handläggare på Arbetsförmedlingen som bestämmer om du tillhör målgruppen eller inte.

Rusta och Matcha i Helsingborg är helt kostnadsfritt.

Ja, hos oss på HAGA Rekrytering i Helsingborg kan du få Rusta och Matcha på ditt modersmål, då vi har handledare som pratar flera olika språk som till exempel engelska, arabiska, turkiska, persiska, kurdiska, serbiska, kroatiska, bosniska, makedonska, ryska med flera. 

Det finns idag många leverantörer som erbjuder Rusta och Matcha i Helsingborg. Vi är måna om att individanpassa allt stöd och se till att du känner dig trygg och sedd från början till slut. Det som utmärker HAGA Rekrytering är att vi kan erbjuda stödet på flera olika språk och att vi arbetar med hjärtat för att du ska nå dina mål.

Något som också är viktigt i valet av leverantör är att se vilka arbetsgivarkontakter som finns inom företaget. Vi på HAGA Rekrytering har ett stort nätverk inom de flesta branscher vilket gör att du kan få kontakt med seriösa arbetsgivare direkt genom oss.

Inledningsvis deltar du i Rusta och Matcha i Helsingborg under 6 månader där du får individuellt stöd av din handledare hos oss på HAGA Rekrytering. Målet är att du innan den första perioden är avslutad ska ha fått ett jobb eller påbörjat eventuella studier. Om du skulle behöva längre tid på dig i ditt jobbsökande kan perioden förlängas med ytterligare 6 månader.

Det är din handläggare på Arbetsförmedlingen som bestämmer om stödet ska förlängas eller inte.

När du deltar i Rusta och Matcha i Helsingborg hos oss på HAGA Rekrytering är det viktigt att du själv är aktiv i processen och att du följer den individuella planering som du tillsammans med din handledare gör upp. Vårt fokus är att matcha dig mot tjänster från vårt nätverk av arbetsgivare.

Utöver det är det ett krav inom Rusta och Matcha att du har ett individuellt samtal med din handledare varannan vecka. Kravet från Arbetsförmedlingen är även att du ska delta i minst en aktivitet som vi på HAGA Rekrytering anordnar, ca en timme per vecka. Det kan t.ex handla om möte med olika arbetsgivare eller att du deltar i en videoföreläsning.

Vi på HAGA Rekrytering finns i Göteborg, Malmö, Kristianstad, Helsingborg, Hässleholm och Karlshamn.   

Göteborg

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Göteborg.

Malmö

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Malmö.

Kristianstad

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Kristianstad.

Helsingborg

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Helsingborg.

Hässleholm

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Hässleholm.

Karlshamn

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Karlshamn.

Följ oss på våra sociala medier