Så kan du göra för att lyckas få jobb efter provanställningen

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Följande artikel publicerades 2014 på www.alltomjobbochkarriär.se

Av Desirée Abrahamsson

IMG_0843 kopia

 

Bengt Alvång, har varit verksam i rekryteringsbranschen, som rekryteringskonsult, i 30 år. I dagsläget har han två rekryteringsföretag med cirka 30 anställda, på 13 orter. Han har en god uppfattning om vad arbetsgivare brukar uppskatta hos sina anställda, och nedan följer fem tips om hur du behåller din plats på företaget efter provanställningen.

Se provanställningen som ett prov även för dig själv
Först ska man bestämma sig för ifall ”detta är ett jobb jag verkligen vill fortsätta” och fråga sig själv om det är rätt steg att ta. Provanställning är prov för en själv också, och inte bara för företaget; både jobbet och de som arbetar där ska matcha en själv någorlunda för att det ska kunna kännas som något som man mår bra utav. Kraven blir oftast hårdare efter provanställningen, och man behöver känna att man har något att bidra med och veta att man kan leva upp till kraven.

Kom med förslag
Under provanställningen bör du lära dig så mycket du bara kan om jobbet, och om möjligt även komma med förslag som stärker och förbättrar företaget, så att ingen ska vilja bli av med dig efter provanställningen.

Nätverka
Skapa ett internt och genuint nätverk av vänner i företaget. Gör dig känd som en flexibel och produktiv anställd.

Få företaget att behöva dig
Försök att ge företaget gott om anledningar att ha kvar dig. Gör detta även för din egen skull.

Undvik negativt fokus
Tänk dig in i vad du skulle göra om det inte blir en fortsatt anställning, och tänk efter vilka jobb du skulle kunna söka och vilken väg du kan gå, så att du inte känner någon rädsla som kan ge dig ett negativt fokus, för det minskar sannolikheten att du blir kvar sedan.

—————————
www.fokus.nu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Facebooktwitterlinkedinmail