Stark, fri och självständig

Styrka, frihet och självständighet.

Tre ord som betyder mycket för oss alla.

Styrka att klara av motgångar och problem och styrka att bygga upp och utveckla saker i ditt liv som leder mot dina mål.

Frihet har mycket att göra med valfrihet. Att inte stå under ständig övervakning och kontroll av andra. Att kunna skapa den typ av liv som du vill ha för dig själv och din familj.

Självständighet handlar om att inte vara helt beroende av andra. Att kunna ta sig fram i livet för egen maskin.

Dessa tre saker är svåra att behålla om man i längden är i ett läge där andra ställer krav och bestämmer över ens tid och pengar – som när man är arbetslös mer än ett par månader och samhället börjar styra ens tid och begär att man skall rapportera ekonomi och aktivitet om man vill fortsätta ha ekonomiskt bidrag. Att slippa sådant är i sig en bra anledning till att ha ett bra jobb eller gå på en konstruktiv och vettig utbildning.

Man kanske inte kan få det som är idealiskt direkt utan måste börja med ett acceptabelt arbete eller en utbildning som ger jobb men kanske inte är HELT i linje med ens drömjobb. De enda jobben och utbildningarna som är VÄRRE än INGET är de där man står under inflytande av destruktiva personer så att man tappar energi och livslust. I så fall skall man sluta där om man inte lyckas reda ut det inom rimlig tid.  Genom ett någorlunda vettigt jobb eller någorlunda vettig utbildning får man luft under vingarna och slipper brottas med negativa känslor som kanske kommer av ”för mycket tid att tänka” och brist på pengar, och därifrån kan man ta steg för att gå mot det framtida drömjobbet. Man skall alltid ha en vision, ett drömjobb eller en idealisk tillvaro som MÅL, men inte fokusera för mycket på de saker i livet som just NU inte motsvarar denna dröm. Man skall naturligtvis möta de nutida problemen utan att ljuga inför sig själv, men sedan skall största fokus vara på de konstruktiva steg som leder mot visionen i framtiden. Då går det hela lättare.

På HAGA Rekrytering Stöd och Matchning möter vi dig som individ, och vi jobbar tillsammans med DIG för att du skall få ett passande jobb eller passande utbildning, för vi vill att du skall fortsätta vara stark, fri och självständig.

För dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och har rätt till aktiviteten Stöd och Matchning. 
Välkommen att kontakta något av våra kontor i Malmö - Wafaa Dabbour på Norra Grängesbergsgatan 15, 076-2207801, 
eller Dan Nilsson på Jörgen Kocksgatan 65, 072-2507801, eller prata med din handläggare på Af.
Facebooktwitterlinkedinmail