För dig som är arbetssökande

Rusta och Matcha

Som deltagare inom Rusta och Matcha hos oss på HAGA Rekrytering, får du en personlig handledare som är med dig hela vägen till målet att du ska få ett jobb!

arbetssökande

Vad kan vi på HAGA Rekrytering hjälpa dig som arbetssökande med?

Haga Rekrytering erbjuder arbetsförmedling genom tjänsten Rusta och Matcha för dig som är inskriven och arbetssökande hos Arbetsförmedlingen.

Du får hjälp med ditt CV, intervjuträning, arbetsgivarbesök, klargörande av sökprofil, personliga mål etc. Med vår hjälp kan du hitta och övertyga en arbetsgivare om att du är den som bör få jobbet. Vi är ett bollplank för dig. Din resurs för att hitta dina egna vägar framåt mot ditt eget beslut. Vi gör detta tillsammans med dig och har inget löpande-band-system där du bara är en anonym i mängden. 

Vi har ett stort nätverk inom samtliga branscher såsom bygg, transport, industri, hotell, restaurang, service, hälso- och sjukvård, administration, ekonomi etc. Vi kan erbjuda stödet på flera olika språk.

En väg in på arbetsmarknaden

Vad är Rusta och Matcha?

Rusta och Matcha är ett individuellt extra stöd som erbjuds av Arbetsförmedlingen för att hjälpa människor komma ut i arbete eller studier så snabbt som möjligt.

Genom att välja Haga Rekrytering som leverantör av Rusta och Matcha ger vi dig rätt förutsättningar och stöd hela vägen fram till målet – att du ska få ett jobb eller börja studera!

Ansökningsprocessen

Hur går det till?

Genom att välja Haga Rekrytering som leverantör av Rusta och Matcha ger vi dig rätt förutsättningar och stöd hela vägen fram till målet – att du ska få ett jobb!

1. Kontakta Arbetsförmedlingen

Du kontaktar Arbetsförmedlingen och säger att du vill börja på Rusta och Matcha. De bedömer ditt behov och avgör om du får börja insatsen.

2. Välj oss som leverantör

När du blivit beviljad Rusta och Matcha ska du välja din leverantör. Om du väljer HAGA Rekrytering uppger du vårt KA-nummer i din ansökan till Arbetsförmedlingen.

3. Ha ett möte med oss

Efter att du registrerat ditt önskemål med HAGA Rekrytering som leverantör för Rusta och Matcha – kommer du att bli kallad till ett möte hos oss.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en av våra handledare dig!

Vad du får

Personlig handledare

När du skrivs in som deltagare hos oss på HAGA Rekrytering får du en personlig och engagerad handledare som är med dig hela vägen till målet – att du ska få ett jobb eller börja studera.

Kartläggning

När du träffar din handledare hos oss för första gången gör ni tillsammans en kartläggning av dina tidigare erfarenheter och kompetenser. Dina behov och mål fastställs och en gemensam planering skapas för att nå dina uppsatta mål, vare sig det handlar om att hitta ett arbete eller börja studera.

CV och personligt brev

Vi går igenom ditt CV och personliga brev. Om du inte har något sedan tidigare hjälper vi dig att skapa det helt från grunden. Behöver du en ny profilbild till ditt CV kan vi hjälpa dig med detta. Målet är att ditt CV och personliga brev ska sticka ut från mängden.

Individuell utvecklingsplan

Vi gör tillsammans upp en individuell utvecklingsplan över de aktiviteter du ska ägna dig åt, själv eller tillsammans med oss, så att vi har en klar överenskommelse. Denna plan följs upp och uppdateras vid behov.

Jobbsökande

Vi hjälper dig i ditt sökande efter jobb och tipsar dig om lediga jobb som skulle kunna passa dig. Vi hjälper dig se utanför boxen i ditt sökande.

Workshops

Vi erbjuder olika workshops i mindre grupper för dig som är inskriven som deltagare hos oss, där fokus ligger på ämnen som jobbsökande, anställningsintervju med mera.

Dataundervisning

För dig som behöver bättra på dina datakunskaper erbjuder vi stöd med detta.

Språkstöd

Genom mindre grupper får du möjlighet att öva svenska.

Intervjuträning

Du får hjälp med att förbereda dig inför arbetsintervjun, både enskilt och även i grupp om du önskar detta.

Samhällsinformation

Ibland kan det vara svårt att förstå all typ av information från myndigheter, regler kring A-kassa och annat. Detta kan du få hjälp med från din personliga handledare och genom våra populära workshops.

Matchning

Vi matchar dina kompetenser med lediga jobb hos arbetsgivare som vi har i vårt egna kontaktnät inom branscher såsom bygg, transport, hälso-och sjukvård, restaurang, service etc.

Arbetsgivarbesök

Vi ger dig möjlighet att besöka arbetsgivare inom vårt breda kontaktnät och kan även följa med dig ut för att träffa potentiella arbetsgivare.

Studie- & yrkesvägledning

Vill du veta mer kring studier bokar vi ett möte till dig med vår studie- och yrkesvägledare som kan visa dig de olika utbildningsmöjligheterna som finns.

Praktik

Ibland kan det vara skönt att inleda en anställning med en kortare praktikperiod, både för din egen skull och för att arbetsgivaren ska få lära känna dig och dina kunskaper. Ibland kan detta också vara ett första steg efter en längre tid i arbetslöshet. Vi hjälper dig hitta en lämplig praktikplats inom området som intresserar dig.

Uppföljning

Oavsett om din tid hos oss avslutas med jobb eller studier är vi noga med att följa upp hur det går för dig.

Vanliga frågor & svar

Rusta och Matcha är ett individuellt extra stöd till dig som söker arbete eller vill börja studera. 

För att kunna delta i Rusta och Matcha behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen och få godkänt av din handläggare att delta i programmet. 

Faktorer som kan avgöra om du har rätt till insatsen eller inte, är till exempel om du står långt ifrån arbetsmarknaden och har varit arbetslös under en längre tid, om du är lågutbildad med sämre chanser att kunna få ett jobb, om du har en funktionsnedsättning, om du är ny i Sverige och har bristfälliga kunskaper i det svenska språket och/eller du är äldre än 55 år. Det är alltid din handläggare på Arbetsförmedlingen som bestämmer om du tillhör målgruppen eller inte.

Rusta och Matcha är helt kostnadsfritt.

Ja, hos oss på HAGA Rekrytering kan du få Rusta och Matcha på ditt modersmål, då vi har handledare som pratar flera olika språk som till exempel engelska, arabiska, turkiska, persiska, kurdiska, serbiska, kroatiska, bosniska, makedonska, ryska med flera. 

Det finns idag många leverantörer som erbjuder Rusta och Matcha. Vi är måna om att individanpassa allt stöd och se till att du känner dig trygg och sedd från början till slut. Det som utmärker HAGA Rekrytering är att vi kan erbjuda stödet på flera olika språk och att vi arbetar med hjärtat för att du ska nå dina mål.

Något som också är viktigt i valet av leverantör är att se vilka arbetsgivarkontakter som finns inom företaget. Vi på HAGA Rekrytering har ett stort nätverk inom de flesta branscher vilket gör att du kan få kontakt med seriösa arbetsgivare direkt genom oss.

Inledningsvis deltar du i Rusta och Matcha under 6 månader där du får individuellt stöd av din handledare hos oss på HAGA Rekrytering. Målet är att du innan den första perioden är avslutad ska ha fått ett jobb eller påbörjat eventuella studier. Om du skulle behöva längre tid på dig i ditt jobbsökande kan perioden förlängas med ytterligare 6 månader.

Det är din handläggare på Arbetsförmedlingen som bestämmer om stödet ska förlängas eller inte.

När du deltar i Rusta och Matcha hos oss på HAGA Rekrytering är det viktigt att du själv är aktiv i processen och att du följer den individuella planering som du tillsammans med din handledare gör upp. Vårt fokus är att matcha dig mot tjänster från vårt nätverk av arbetsgivare.

Utöver det är det ett krav inom Rusta och Matcha att du har ett individuellt samtal med din handledare varannan vecka. Kravet från Arbetsförmedlingen är även att du ska delta i minst en aktivitet som vi på HAGA Rekrytering anordnar, ca en timme per vecka. Det kan t.ex handla om möte med olika arbetsgivare eller att du deltar i en videoföreläsning.

Vi på HAGA Rekrytering finns i Göteborg, Malmö, Kristianstad, Helsingborg, Hässleholm och Karlshamn.   

Göteborg

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Göteborg.

Malmö

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Malmö.

Kristianstad

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Kristianstad.

Helsingborg

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Helsingborg.

Hässleholm

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Hässleholm.

Karlshamn

Kom i kontakt med HAGA Rekrytering i Karlshamn.

Följ oss på våra sociala medier